• O snehuliakovej mrkve

        • 5. 3. 2024
        • 29. február bol v tomto roku výnimočným dňom nielen pre oslávencov narodenín, ale aj pre našich prvákov a druhákov. Od decembra do februára prešiel nejaký ten mesiac čakania a žiaci sa dočkali stretnutia s hercami z Divadielka z klobúka. Kde? V našej škole. Učebňa hudobnej výchovy sa premenila na zimnú krajinu, v ktorej sa odohrával komediálny príbeh o nevšednom kamarátstve malého hladného zajačika putujúceho zasneženou krajinou a smiešneho nesmrteľného snehuliaka, ktorý si privyrábal tým, že pracoval ako živá socha. Do príbehu sa priplietla aj jedna nečakane drzá veverička. Učebňou sa ozývam smiech, spev i potlesk detí. Z veselého príbehu si žiaci, okrem dobrej nálady, odniesli nové informácie zo života zvieratiek i ponaučenie. Viac foto vo FOTOALBUME.

          Mgr. Katarína Vargová

        • Deň v zdravom telíčku

        • 6. 2. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň v zdravom telíčku.

          Žiaci 2.A triedy sa zapojili do zaujímavého projektu s názvom „Deň v zdravom telíčku“. Študenti Strednej zdravotníckej školy v Banskej Bystrici a ich tím Infinity Stars z projektu Show your talent prišli druhákom priblížiť formou zábavných aktivít zdravý životný štýl. Dentálna hygienička im porozprávala, ako sa starať o zúbky, žiaci si vyskúšali správnu techniku umývania zúbkov zubnou kefkou aj jednozväzkovou kefkou. Porozprávali sa o potravinovej pyramíde, dôležitosti pravidelného jedenia počas dňa aj pitného režimu. V triede hľadali kazožrútkov. Vysvetlili si význam pohybu a spolu si zatancovali. Počas dvoch hodín sa žiaci výborne zabavili, v príjemnej atmosfére sa veľa nových vecí dozvedeli a mohli si ich vyskúšať. Na záver mali kvíz, ktorého otázky riešili v skupinkách. Dokonca študenti odmenili víťazov diplomom aj krásnymi cenami. Veľmi pekne ďakujeme Strednej zdravotníckej škole, že medzi nás zavítali, spríjemnili a ozvláštnili nám vyučovanie. Budeme radi, ak sa do podobných projektov budeme môcť opäť zapojiť a aj takouto formou zatraktívniť našim žiakom vyučovanie.

          Mgr. Michala Marcineková

        • Tvorivé dielne v 3. a 4. ročníku

        • 6. 2. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne v 3. a 4. ročníku.

          Už tretí rok sa žiaci prvého stupňa v rámci tvorivých dielničiek priúčajú rôznym ľudovým remeslám. Tento rok si vyskúšali prácu s hlinou. S pomocou pána Mareka Novotňáka si v januári tretiaci a štvrtáci vyrobili vtáčiky podľa predlohy rozprávky Angry Birds. Práca s hlinou žiakov veľmi bavila a podarilo sa im vytvoriť veľmi pekné výrobky. Nedočkavo čakali na ich vypálenie, aby si svoje výtvory mohli vyfarbiť a odniesť domov. Tvorivé dielne mali opäť u žiakov úspech a už teraz rozmýšľali, ktoré remeslo si vyskúšajú budúci školský rok.

          Mgr. Jana Ivančíková

        • Hviezdoslavov Kubín

        • 31. 1. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

          Dňa 24.1. 2024 sa naša škola ako každoročne zapojila do celoštátnej postupovej súťaže. Hviezdoslavov Kubín je súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy s dlhoročnou tradíciou. Žiaci druhého až štvrtého ročníka súťažili v I. kategórii. Svoje prvé skúsenosti boli načerpať nesúťažne aj prváci. Spolu 32 žiakov z prvého stupňa predviedlo svoj talent, porotu zaujala rôznorodosť textov aj umelecký prejav jednotlivcov. Všetci súťažiaci boli ocenení a najúspešnejší bude našu školu reprezentovať na okresnom kole súťaže. Porota rozhodla nasledovne: 1. kategória – prednes poézie • 2. miesto: Adela Oravcová, 4.B Michaela Dzúriková, 2.C • 3. miesto: Teo Harmady, 3.B Andrej Mihaľko, 2.A 2. kategória – prednes prózy • 1. miesto: Adam Vinarčík, 2.C • 2. miesto: Karolína Jeziorská, 2.C

          Mgr. Michala Marcineková

        • Hviezdoslavov Kubín

        • 31. 1. 2024
        • Školské kolo v umeleckom prednese poézie a prózy 70. Hviezdoslavov Kubín v II. a III. kategórii sa konalo 18. 1. 2024. Zúčastnilo sa ho 22 žiakov 5. – 8. ročníka. Odborná porota rozhodla o nasledovnom umiestnení recitátorov a udelení cien:

          II. kategória

          POÉZIA  1. miesto: nebolo udelené

                          2. miesto: Dominik Vengrin   ( 5.B )

                          3. miesto: Victoria Ellen Traditi  ( 6.B )

          PRÓZA  1. miesto: Alexander Pištej  ( 6.A )

                         2. miesto:  Slavomíra Kováčová ( 5.A )

                         3. miesto: Patrícia Trusková ( 6.A )

           

          III. kategória

          POÉZIA   1. miesto: Dominika Farkašová  ( 7.A )

                           2. miesto: Timotea Tóthová  ( 7.A )

                           3. miesto: Peter Krejčů  ( 8.B )

          PRÓZA   1. miesto: nebolo udelené

                          2. miesto: Viliam Kováčik ( 7.B )

                          3. miesto: Kristína Hudobová ( 7.A )

           

          Do okresného kola, ktoré sa uskutoční 13. 2. 2024, postupujú recitátori z prvých miest.

          Víťazom srdečne gratulujeme a všetkým účastníkom želáme veľa chuti a úspechov v ďalšej tvorivej činnosti!