• Deň Zeme

        • 3. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme .

          Svetový Deň Zeme si každoročne 22. apríla pripomínajú organizácie, školy, environmentalisti a priatelia prírody už od roku 1970. Pravidelne sa v tento deň konajú rôzne aktivity, ktoré pomáhajú dávať do povedomia naše životné prostredie. Tohtoročný Deň Zeme zdôrazňoval boj proti nadmernému používaniu plastov. Keďže na našej škole je environmentálna výchova neoddeliteľnou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu, 22. a 29. apríl sme venovali tejto problematike. Žiaci viedli diskusie na tému ochrany prírody, spracovania a triedenia odpadu, kreslili a čítali príbehy s environmentálnou tematikou. Podstatná časť aktivít k príležitosti Dňa Zeme prebehla kvôli počasiu v posledný aprílový pondelok, teda 29.4. Deti sa zapojili do čistenia areálu a okolia školy. Vyzbieralo sa niekoľko vriec odpadu, čo svedčí o tom, že sa stále nájdu ľudia v našom okolí, ktorí si prírodu nevedia vážiť. Našou snahou je, aby sa zohľadňovanie environmentálnych postojov stalo prirodzenou súčasťou života nás všetkých. Zapojeným žiakom a učiteľom ďakujem za ich snahu a pozitívny prístup.

          Mgr. Jaroslava Mozolíková

        • Erasmus - skupinová mobilita žiakov

        • 2. 5. 2024
        • Koncom apríla naša škola privítala a hostila skupinu žiakov a učiteľov  z Českej republiky, konkrétne z Ústí nad Labem. Návšteva sa realizovala v rámci projektu Erazmus a cieľom bolo priblížiť a prezentovať formu digitalizácie vyučovania v škole. Českým kolegom – učiteľom a žiakom sa u nás veľmi páčilo, zaujala ich forma výuky a pekné zážitky a spomienky si odniesli aj z výletu a prehliadky mesta Banská Bystrica. Príjemnou odozvou bola aj ponuka spolupráce s našou školou, ako aj pozvánka na výmenný pobyt. V krátkom priloženom videu si môžete pozrieť pekné momenty a zostrih z tejto návštevy.

          Mgr. Christián Vaľko

        • Slávik Slovenska 2024 – školské kolo

        • 30. 4. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska 2024 – školské kolo.

          Dňa 17.4.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v interpretácií ľudových piesní Slávik Slovenska 2024. Súťažiaci predviedli úžasné spevácke výkony. Súťažilo sa v troch kategóriách. Prvú kategóriu zastúpili žiaci 1. - 3. ročníka, v druhej kategórii sa odprezentovali žiaci 4. - 6. ročníka a v tretej kategórií zabojovali žiaci 7.- 9. ročníka. Na výhercov čakali diplomy a drobné darčeky. Ďalší súťažiaci boli odmeneni pochvalou a sladkou odmenou. Bolo veľmi ťažké vybrať tých najlepších. Umiestnenie v prvej kategórii získali títo žiaci: 1.miesto: Kristína Buvalová (3. roč.) 2.miesto: Ella Kristína Jirásková (2. roč.) 3.miesto: Teo Harmady (3. roč.) Umiestnenie v druhej kategórii: 1.miesto: Lea Hajdúchová (5. roč.) 2.miesto: Patrik Chromek (5. roč.) 3.miesto: Lilien Daubnerová (4.roč.) Umiestnenie v tretej kategórií: 1. miesto: Tomáš Bartoš (7. roč.) 2. miesto: Nina Hudecová (9. roč.) 3. miesto: Dominika Farkašová ( 7.roč.) Víťazi každej kategórie budú našu školu ďalej reprezentovať v okresnom kole. Blahoželáme!

          Mgr. Lucia Libičová

        • Vesmír očami detí 2024

        • 30. 4. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí 2024.

          “Fantázia detí je nekonečná, tak ako aj vesmír.” Aj tento rok sme sa zapojili do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí 2024. V okresnom kole sa najlepšie umiestnili dvaja žiaci z našej školy; Lukáš Urc z 2.B triedy a Viktória Hatalová z 3.C triedy, ktorých práce postupujú do celoslovenského kola. Výhercom srdečne blahoželáme!

          Mgr. Lucia Libičová

        • Exkurzia: Tihányiovský kaštieľ

        • 29. 4. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia: Tihányiovský kaštieľ.

          Tihányiovský kaštieľ je miestom pre vhodné doplnenie vzdelávania žiakov základných škôl formou zážitkov, a preto sa tam v dňoch 17. a 24. apríla 2024 vybrali za novými vedomosťami o živote mláďat našich lesov, lúk a riek aj naši druháci. Navštívili výstavu, ktorá im priblížila užší pohľad na biologické správanie zvierat v spojitosti so starostlivosťou o potomstvo. Mali možnosť vidieť mláďatá líšky, rysa, diviaka, bociana a mnoho iných druhov zvierat a dozvedeli sa, ako prebieha ich dospievanie v prírode. Žiakov zaujali aj živé zajačiky a morské prasiatka. V tvorivej dielni si vlastnoručne vyrobili kuriatka z papiera a na záver si overili vedomosti formou jednoduchého kvízu. Z kaštieľa si žiaci odniesli veľa zážitkov a vedomostí, ktoré v nich určite dlho pretrvajú.

          Mgr. Tímea Matušeková

        • Svet peňazí

        • 23. 4. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svet peňazí .

          Peniaze sa považujú za symbol bohatstva, moci a prestíže. Do života nám prinášajú radosti, ale aj starosti. Dôležité je naučiť sa s nimi rozumne a zodpovedne hospodáriť a mať k nim vybudovaný zdravý vzťah. Vzdelávať mladú generáciu v oblasti finančnej gramotnosti je preto žiaduce. V poslednú marcovú stredu sa žiaci 2.stupňa zúčastnili hudobno-edukatívneho predstavenia, ktoré bolo venované tejto téme. Vypočuli si pesničky známych slovenských interpretov v podaní dvoch šikovných hudobníkov, ale veríme, že sa mnohému aj priučili. Oceňujeme, že program bol interaktívny, čo si získalo pozornosť mladého publika a umocnilo celkový pozitívny dojem.

          PaedDr. Naďa Kučeříková

        • United neighbours of London

        • 22. 4. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album United neighbours of London .

          V posledný marcový pondelok sa žiaci 8.ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku United neighbours of London, ktoré sa konalo v priestoroch Auly Slovenskej zdravotníckej univerzity. Spracovanie a jazyková úroveň inscenácie bola na vysokej úrovni a žiakom bolo umožnené nielen počúvanie autentických dialógov v anglickom jazyku, ale mnohých aj zabavilo a dávalo priestor na zamyslenie. Príbeh upriamoval pozornosť na susedské vzťahy a dôležitosť osobného kontaktu, ktorý v dnešnej digitálnej dobe nie je vôbec samozrejmosťou.

          PaedDr. Naďa Kučeříková